لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۲۳:۵۴

ایران حملهٔ موشکی به اسرائیل را «تصمیم مستقل حوثی‌ها» دانست؛ نتانیاهو تهدید کرد


سرویس خدمات اضطراری اسرائیل در حال پاکسازی جاده‌ای در نزدیکی فرودگاه بن گوریون که مورد اصابت موشک شلیک شده از سمت حوثی‌ها قرار گرفت
سرویس خدمات اضطراری اسرائیل در حال پاکسازی جاده‌ای در نزدیکی فرودگاه بن گوریون که مورد اصابت موشک شلیک شده از سمت حوثی‌ها قرار گرفت

در پی اصابت یک موشک به نزدیکی فرودگاه بن گوریون، نخست‌وزیر اسرائیل هشدار داد که حوثی‌ها و «ارباب آن‌ها ایران» پاسخگو خواهند شد؛ در همین حال ایران اقدام حوثی‌ها را «تصمیم مستقل» این شبه‌نظامیان دانست.

وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای که بامداد دوشنبه ۱۵ اردیبهشت منتشر شد عنوان کرد که اقدام حوثی‌ها «تصمیمی مستقل» و «برآمده از حس همبستگی» آن‌ها با فلسطینیان بوده است.

این بیانیه همچنین انتساب این اقدام به جمهوری اسلامی ایران را «ادعایی گمراه‌کننده و انحرافی» خوانده است.

روز یکشنبه موشک شلیک شده از سوی شورشیان حوثی در نزدیکی فرودگاه بن گوریون در حومه تل‌آویو فرود آمد.

به گفتهٔ مقامات فرودگاه بن گوریون، این موشک در کنار جاده‌ای نزدیک به پارکینگ ترمینال ۳ فرود آمد.

رسانه‌های اسرائیلی از آسیب‌دیدگی چند نفر بر اثر انفجار موشک یا هنگام پناه گرفتن خبر داده‌اند و سرویس آمبولانس اسرائیل هم گفت هشت نفر به دلیل جراحات خفیف تا متوسط به بیمارستان منتقل شدند.

حوثی‌های مورد حمایت ایران مسئولیت این حمله موشکی را بر عهده گرفتند و مدعی شدند که این حمله را در همبستگی با فلسطینیان غزه انجام داده‌اند.

حوثی‌ها همچنین در بیانیه و اظهاراتی تازه تهدید کردند که حملات بیشتری به فرودگاه‌های اسرائیل انجام خواهند داد و به ادعای سخنگوی این شورشیان، اسرائیل «دیگر برای سفر هوایی امن نیست».

مقام‌های ارشد اسرائیل تاکید کرده‌اند که شورشیان حوثی و حامی آن‌ها، ایران، با اقدام تلافی‌جویانه این کشور مواجه خواهند شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در اظهاراتی کوتاه که در دیدار او با رئیس‌جمهور قبرس بیان شد گفت حمله حوثی‌ها به نزدیکی فرودگاه بن گوریون تحمل نخواهد شد و «اقدامات بسیار شدیدی علیه آن‌ها انجام خواهیم داد».

او افزود: «همیشه در خاطر داریم که آن‌ها با هدایت و پشتیبانی حامی خود، ایران، عمل می‌کنند. ما هر کاری که لازم باشد برای مراقبت از امنیت خود انجام خواهیم داد تا به طور موثر پاسخ دهیم.»

آقای نتانیاهو پیش از آن نیز با بیان این‌که «حملات حوثی‌ها از ایران سرچشمه می‌گیرد»، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس هشدار داده بود که اسرائیل در زمان و مکانی که خود انتخاب می‌کند، به حوثی‌ها و به «اربابان تروریست ایرانی آن‌ها» پاسخ خواهد داد.

او همچنین در یک پیام ویدئویی جداگانه هم گفت اسرائیل هر کاری که لازم باشد برای پاسخ موثر و «دادن هشدار لازم به ایران مبنی بر این‌که این وضعیت نمی‌تواند ادامه یابد» انجام خواهد داد.

اسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، هم گفت: «هر کس به ما آسیب برساند، هفت برابر به او ضربه خواهیم زد.»

پیش از این اکثر شلیک‌ها از یمن توسط سامانه‌های دفاع موشکی اسرائیل رهگیری شده بود؛ هر چند که سال گذشته یک حمله پهپادی حوثی‌ها تل‌آویو را هدف قرار داد.

ارتش اسرائیل شامگاه یکشنبه اعلام کرد که رهگیر موشک حوثی‌ها دچار یک مشکل فنی شده و «هیچ نقصی در روش تشخیص، سامانه‌های رهگیری یا مکانیسم‌های هشدار» دیده نشد.

ادارهٔ فرودگاه‌های اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که فعالیت عادی در فرودگاه بن گوریون از سر گرفته شده است.

با این حال به گزارش رویترز، تعدادی از خطوط هوایی از جمله لوفت‌هانزا، دلتا و ایرفرانس از لغو پروازهای خود از مبدا و به مقصد تل‌آویو خبر داده‌اند.

حملهٔ موشکی روز یکشنبه در حالی رخ داد که گزارش شده بود کابینه اسرائیل در آستانه تصویب طرح‌هایی برای گسترش عملیات نظامی در نوار غزه است.

ارتش ایالات متحده از ۲۵ اسفند گذشته به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، حملات گسترده‌ای را علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران آغاز کرده است.

جیمز هیویت، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در ای‌میلی به خبرگزاری رویترز گفت: «ارتش ایالات متحده به عملیات خود علیه حوثی‌ها، که تاکنون شامل بیش از هزار حمله علیه این تروریست‌ها بوده است، ادامه می‌دهد.»

او افزود دولت آقای ترامپ «همچنان از طریق کانال‌های دیپلماتیک با دولت اسرائیل هماهنگ خواهد بود» و «همچنان متعهد به پایان دادن به توانایی‌های حوثی‌ها در مختل کردن ناوبری آزاد در دریای سرخ است».

حوثی‌ها که بخش‌های زیادی از یمن را در کنترل خود دارند از نوامبر سال ۲۰۲۳ شروع به حمله به کشتی‌های عبوری از آب‌های منطقه و همچنین حمله موشکی و پهپادی به سمت اسرائیل کردند.

بحران کنونی در خاورمیانه با یورش گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل آغاز شد که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به گروگان گرفته شدند.

اسرائیل پس از آن عملیاتی گسترده را در سراسر نوار غزه انجام داد که به گفته نهادهای زیر نظر حماس، بیش از ۵۲ هزار کشته در بر داشت و بخش بزرگی از این باریکه را ویران کرده است.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

XS
SM
MD
LG