دادگستری هرمزگان میگوید «آمار نهایی کشتهشدگان» انفجار بندر رجایی ۵۷ نفر است. این آمار قبلاً ۷۰ نفر اعلام شده بود. کمیتهای هم که برای پیگیری حادثه تشکیل شده، از بازداشت «یک مدیر دولتی و یک مدیر از بخش خصوصی» خبر داد.
روابط عمومی ادارهکل دادگستری هرمزگان روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت با اعلام اینکه آمار نهایی کشتهشدگان ۵۷ نفر است، افزود آمار قبلی براساس «تعداد کاورهای حاوی اجزای پیکرها» اعلام شده، اما «مشخص شد برخی اجزای جمعآوریشده متعلق به یک پیکر بوده است».
بهگفتۀ دادگستری هرمزگان، از این تعداد برای ۴۶ پیکرِ شناساییشده جواز دفن صادر شده و ۱۱ نفر نیز بهعنوان مفقودی اعلام شدهاند.
جمعیت هلالاحمر هرمزگان هم روز یکشنبه اعلام کرد که عملیات جستجو و نجات شامگاه ۱۳ اردیبهشت به پایان رسیده است.
اعلام ۱۱ مفقودی در حالی است که گزارشهای میدانی برخی رسانههای داخل کشور از ردیابی مفقودان این فاجعه از «بیشناسنامه بودن» شماری از کارگران مهاجر و بلوچ بندر حکایت دارد که در این انفجار ناپدید شدهاند.
روزنامۀ «پیام ما» در گزارشی ویژه نوشت مسئولان احتمال اینکه کارگرانی بدون اوراق هویتی در محدودۀ متأثر از انفجار بهویژه در کانون این فاجعه بوده باشند را تأیید کردهاند، و «هنوز هستند کسانی که پیکرشان پیدا نشده و احتمال میرود بهدلیل شدت انفجار و آتشسوزی هیچوقت هم پیدا نشود».
افزایش آمار مصدومان
انفجار مهیبی که ششم اردیبهشت در پی آتشسوزی در این بندر رخ داد، براساس آمارهای رسمی که مقامات بارها اعلام کردند، حدود یک هزار و ۲۰۰ مجروح و مصدوم نیز بر جا گذاشت.
اما این آمار نیز امروز تغییر کرد و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان روز یکشنبه گفت «تاکنون ۱۵۶۶ مجروح ثبت شده است که از این تعداد، ۱۵۱۶ نفر ترخیص شدهاند و ۲۵ بیمار همچنان بستری هستند.
«آسیب چشمی، قطع عضو و سوختگی شدید» مجروحان ازجمله مواردی است که در این گزارش به آنها اشاره شده است.
بهگفتۀ این مقام مسئول، تاکنون پنج مورد فوت در بیمارستانها رخ داده و پنج بیمار نیز همچنان در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
بازداشت «یک مدیر دولتی و یک مدیر بخش خصوصی»
روز یکشنبه کمیتهای که برای بررسی حادثه تشکیل شده است، از بازداشت «یک مدیر دولتی و یک مدیر از بخش خصوصی» تحت عنوان «متهمان کلیدی» خبر داد.
این کمیته که اعضای آن معرفی نشدهاند، به هویت بازداشتشدگان و یا جزئیات اتهام آنها اشاره نکرده و دربارۀ علت آتشسوزی و انفجار نیز اعلام کرد «تعیین علت قطعی نیازمند تکمیل بررسیهای کارشناسی، اقدامات فنی و آزمایشگاهی است».
این در حالی است که از انفجار مهیب در بندر رجایی هشت روز میگذرد و تاکنون نام مواد منشأ انفجار اعلام نشده و مشخصات نهاد یا شرکتی که این مواد در اختیار آن بوده نیز فاش نشده است.
در این فاصله، صرفاً اعلام شده که این مواد «بسیار خطرناک» بوده و در گزارش دیگر نیز ادعا شد «محتویات کانتینرها موادی بوده که در کشاورزی و بهداشتی استفاده میشود».
روز یکشنبه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز در ابتدای یک سخنرانی عمومی، انفجار در بندر رجایی را یک حادثه همانند «زلزله، آتشسوزی و تخریب» برشمرد و گفت: «حوادث گوناگون برای دستگاهها پیش میآید: زلزله، آتشسوزی، تخریب؛ عمدی، سهوی، همه جوری پیش میآید؛ جبران میشود.»
خامنهای در عین حال، بدون اشاره به روند پیگیری واقعه و یا علت آن، آسیبدیدگان و بازماندگان قربانیان انفجار بندر رجایی را به «صبوری» توصیه کرد و گفت: «پروردگار در مقابل صبری که انسان در حوادث گوناگون از خود نشان میدهد، اجری هزاران برابر پرارزشتر به او عنایت میکند.»