وزیر دفاع ایالات متحده به ایران هشدار داد که با عواقب حمایت از حوثیها مواجه خواهد شد.
پیت هگست روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در شبکهٔ ایکس نوشت: «پیام به ایران: ما حمایت مرگبار شما را از حوثیها میبینیم. ما دقیقاً میدانیم که شما چه میکنید».
او افزود: «شما به خوبی میدانید که ارتش ایالات متحده چه تواناییهایی دارد، و به شما هشدار داده شده است. شما عواقب آن را در زمان و مکان انتخابی ما پرداخت خواهید کرد».
وزیر دفاع آمریکا بعداً در حساب ایکس خود پیام ماه مارس دونالد ترامپ در شبکهٔ «تروث سوشیال» را منتشر کرد که در آن رئیسجمهور گفته بود: «ایران مسئول هرگونه حملهای است که توسط حوثیها انجام میشود».
رهبر جمهوری اسلامی و سایر مقامات ایران بارها ادعا کردهاند که حوثیهای یمن مستقل عمل میکنند. این گروه شمال یمن را کنترل میکند و در راستای آنچه که «همبستگی با فلسطینیها» در نوار غزه میخواند، کشتیها در دریای سرخ را مورد حمله قرار میدهد.
از زمان تشدید حملات علیه این گروه در ماه مارس، ایالات متحده به بیش از هزار هدف حوثیها حمله کرده است.
هشدار وزیر دفاع آمریکا در حالی صادر شده که ایالات متحده مذاکرات خود را با ایران بر سر برنامهٔ هستهایش آغاز کرده است.
دو کشور تاکنون سه دور گفتوگوی «غیرمستقیم» با میانجیگری عمان برگزار کردهاند، با این هدف که با امضای توافقی، تهران از دستیابی به سلاح هستهای بازداشته شود و همچنین تحریمهای فلجکننده اقتصادی اعمالشده توسط واشینگتن لغو شود.
نمایندگان ایران و آمریکا قرار است روز ۱۳ اردیبهشت در رم برای چهارمین دور مذاکرات با هم دیدار کنند.
ارتش ایالات متحده در هفتههای اخیر توان نظامی خود را در خاورمیانه تقویت کرده است.
پنتاگون شش بمب افکن بی-۲ در جزیرهٔ دیهگو گارسیا در اقیانوس هند مستقر کرده است، که کارشناسان میگویند موقعیت ایدهآلی برای عملیات در خاورمیانه است.
علاوه بر این، ایالات متحده در حال حاضر دو ناو هواپیمابر در خاورمیانه دارد و سامانههای پدافند هوایی را از آسیا به منطقه منتقل کرده است.
در حالی که تهران و واشینگتن هر دو گفتهاند به دنبال دیپلماسی هستند، اما در مورد مناقشهای که بیش از دو دهه ادامه دارد، اختلافات زیادی با هم دارند.
دونالد ترامپ در مصاحبهای با مجله «تایم» در اوایل ماه مارس گفت: «فکر میکنم ما با ایران توافق خواهیم کرد» اما او تهدید به اقدام نظامی علیه ایران در صورت شکست دیپلماسی را نیز تکرار کرد.