قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را صبح چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت اعدام کرد.
هفتم بهمن سال ۱۴۰۱ فردی مسلح به سفارت جمهوری آذربایجان حمله کرد که در جریان آن یکی از اعضای سفارت کشته و دو نفر دیگر مجروح شدند.
در پی این حمله، روابط دو کشور رو به وخامت گذاشت و جمهوری آذربایجان با تخلیهٔ شبانه سفارت خود در تهران، کارکنانش را از ایران خارج کرد و تنها سرکنسولگری این کشور در تبریز فعال باقی ماند.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران با معرفی یاسین حسینزاده به عنوان عامل حمله به سفارت، انگیزهٔ مهاجم را «شخصی» عنوان کرده و او را به اعدام محکوم کردند. این در حالی بود که جمهوری آذربایجان این حمله را «تروریستی» و «اقدامی سازمانیافته» خوانده و خواستار شناسایی و مجازات عاملان و آمران آن شده بود.
بر اساس یک سند درزکرده از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی که هشتم خرداد ۱۴۰۲ فاش شد، عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران «ارتباطات و مراودات ایدئولوژیک» با «چچنیها» داشته و نیروی گشت پلیس با مشاهده تیراندازی صحنه را ترک کرده بود.
دادستانی تهران عامل حمله را به «قتل عمدی احدی از اتباع کشور جمهوری آذربایجان با استفاده از سلاح گرم در داخل سفارت»، «خرید، حمل و نگهداری سلاح و مهمات غیر مجاز شامل یک قبضه کلاشینکف و یک قبضه سلاح کمری» و «اخلال در نظم عمومی» متهم، و خواستار اشد مجازات برای او شده بود. حکم اعدام این متهم به تأیید دیوان عالی کشور نیز رسیده بود.
روابط تهران و باکو در سالهای اخیر با تنشهای بسیاری همراه بوده است.
ایران از روابط جمهوری آذربایجان با اسرائیل ناراضی است و باکو نیز تلاشهای تهران در حمایت از گروههای شیعی مخالف حکومت الهام علیاف را محکوم کرده و چندین گروه را به اتهام جاسوسی برای وزارت اطلاعات ایران و تلاش برای استقرار حکومت دینی در این کشور بازداشت کرده است.
دو کشور که پس از این حمله به مدت یک سال مناسبات سیاسی با یکدیگر نداشتند در اسفند سال ۱۴۰۲ برای بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در ایران به توافق رسیدند و تیرماه پارسال نیز سفارت در یک نشانی جدید فعالیت خود را از سر گرفت و سفیر و کارکنان آن به تهران بازگشتند.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور پیشین ایران، در آخرین سفر خود در اردیبهشت پارسال به جمهوری آذربایجان برای بهبود رابطه بین دو کشور تلاش کرد. بالگرد حامل او و همراهانش هنگام بازگشت به ایران سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند.