لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ تهران ۰۲:۳۸

سازمان ملل ورود حدود ۹۰ کامیون حامل مواد غذایی به نوار غزه را تایید کرد


سازمان ملل تایید کرد که حدود ۹۰ کامیون حامل مواد غذایی به دست گروه‌های امدادی در داخل نوار غزه رسید؛ پیشتر مقام‌های سازمان ملل گفته بودند گذشته از اندک بودن کمک‌ها، در سه روز گذشته هیچ کمکی به دست ساکنان غزه نرسیده است.

در همین حال «شلیک هشدار» نیروهای اسرائیلی در نزدیکی هیئت دیپلماتیک بین‌المللی در کرانه باختری اعتراض شماری از کشورها را به دنبال داشته است.

همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت تاکید کرد که کشورش برای آتش‌بس موقت به منظور بازگشت گروگان‌ها آماده است، اما در غیر این صورت عملیات نظامی برای کنترل کامل غزه ادامه خواهد یافت.


ورود کامیون‌ها به غزه و ادامه نگرانی‌ها از قحطی

پس از ۱۱ هفته جلوگیری از ورود کمک‌های امدادی به نوار غزه، سخنگوی آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد صبح پنجشنبه اعلام کرد گروه‌های امدادی در نوار غزه حدود ۹۰ کامیون را دریافت کردند.

ینس لارک افزود این ۹۰ کامیون حامل دارو، آرد گندم و سایر مواد غذایی بودند.

این مقام سازمان ملل همچنین گفت که گروه‌های امدادی با چالش‌های قابل توجهی در توزیع کمک‌ها، از جمله به دلایل ناامنی، خطر غارت و مشکلات هماهنگی با مقامات اسرائیلی، روبه‌رو بوده‌اند.

مقام‌های سازمان ملل پیشتر گفته بودند که نزدیک به ۲۰۰ کامیون در روزهای اخیر عمدتا از طریق کرم شالوم وارد نوار غزه شدند اما «به دلایل امنیتی» در گذرگاه‌ها متوقف مانده بودند.

پیشتر، شامگاه چهارشنبه، سازمان اسرائیلی «کوگات» که وظیفه هماهنگی ارسال کمک‌ها به سرزمین‌های فلسطینی را بر عهده دارد اعلام کرده بود که ۱۰۰ کامیون حامل آرد، غذای کودک و تجهیزات پزشکی به نوار غزه وارد شدند.

اسرائیل در روزهای اخیر و به دنبال افزایش فشارهای جهانی اعلام کرد که اجازه ورود مقادیر محدودی مواد غذایی را به نوار غزه می‌دهد.

مقام‌های سازمان ملل، از جمله آنتوان رنار از مقام‌های ارشد «برنامه جهانی غذا»، روز چهارشنبه هشدار داده بودند که همین مقادیر محدود نیز هنوز به دست مردم غزه نرسیده و خطر قحطی قریب‌الوقوع وجود دارد.

آقای رنار روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که هزاران تُن غذا و سایر ملزومات حیاتی در نزدیکی گذرگاه‌ها در انتظار ورود به غزه هستند اما تا زمانی که نتوان آنها را به راحتی توزیع کرد حدود یک‌چهارم جمعیت غزه در معرض خطر قحطی قرار دارند.


ادامه واکنش‌ها به تیراندازی در نزدیکی هیئت دیپلماتیک

در همین حال واکنش‌ها به «شلیک هشدار» در نزدیکی یک هیئت دیپلماتیک بین‌المللی که در حال بازدید از شهر جِنین در کرانه باختری بودند ادامه دارد.

شماری از کشورها، از جمله ایتالیا، فرانسه، کانادا، اروگوئه و پرتغال، از احضار سفیر اسرائیل در کشور خود برای ارائه توضیح در این باره خبر داده‌اند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در واکنش به این حادثه گفت که هرگونه تهدید علیه جان دیپلمات‌ها غیرقابل قبول است.

این هیئت شامل دیپلمات‌هایی از بیش از ۲۰ کشور اروپایی، عربی و همچنین برخی دیگر از کشورها بود.

ارتش اسرائیل گفته است که نیروهایش پس از آنکه این هیئت دیپلماتیک از مسیر تایید شده منحرف شدند اقدام به «تیراندازی هوایی» و شلیک هشدار کردند.

بیانیه ارتش اسرائیل با اشاره به اینکه دستور تحقیق در این باره صادر شده نوشته است: «ارتش اسرائیل از ناراحتی ایجاد شده متاسف است.»


ادامه حملات نظامی

خبرگزاری فرانسه صبح پنجشنبه به نقل از مقام‌های زیر نظر گروه افراطی حماس در غزه گزارش داد که در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۸۲ تن در حملات هوایی اسرائیل کشته شدند.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

ارتش اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که بیش از ۱۱۰ «هدف تروریستی» را در غزه مورد حمله قرار داده است.

دور جدید حملات گسترده اسرائیل به نوار غزه از روز جمعه آغاز شده و به گزارش خبرگزاری‌های فرانسه و رویترز، تاکنون بیش از ۵۰۰ کشته بر جای گذاشته است.

مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند که حملات گستردهٔ جدید تا تحقق اهداف جنگ شامل آزادی گروگان‌ها و شکست گروه افراطی حماس ادامه خواهد یافت.

بحران کنونی پس از آن آغاز شد که گروه حماس هفتم اکتبر ۲۰۲۳ با یورش به جنوب اسرائیل نزدیک به ۱۲۰۰ تن را کشت و ۲۵۱ نفر را گروگان گرفت.

اسرائیل در پاسخ به این یورش، عملیات نظامی گسترده‌ای را در سراسر نوار غزه آغاز کرد که تاکنون بیش از ۵۳ هزار کشته بر جای گذاشته است.


XS
SM
MD
LG