آمریکا و بریتانیا به یک «مرکز تولید پهپاد» حوثی‌های یمن حمله کردند

عکس آرشیوی از یک حمله آمریکا به ساختمانی در استان صعده ی

وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد نیروهای آمریکایی و بریتانیایی روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت عملیات نظامی مشترکی را در یمن انجام دادند که علیه یک هدف نظامی حوثی‌ها بود که مرکز تولید پهپادهایی مانند پهپادهای مورد استفاده برای حمله به کشتی‌ها بود.

در بیانیه این وزارتخانه آمده که بر اساس تحلیل‌های اطلاعاتی، مجموعه‌ای از ساختمان‌ها در ۱۵ مایلی (۲۴ کیلومتری) جنوب صنعا، پایتخت یمن، شناسایی شدند که حوثی‌ها از آن‌ها برای تولید پهپادهایی از نوع مورد استفاده برای حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن استفاده می‌کنند.

وزارت دفاع بریتانیا افزود: این عملیات نظامی پس از تاریک شدن هوا انجام شد، زمانی که احتمال حضور غیرنظامیان در منطقه کاهش یافت.

در این بیانیه اشاره‌ای به تلفات احتمالی نشده، اما آمده که جنگنده‌های دو کشور سالم به پایگاه‌های خود بازگشتند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ماه مارس دستور تشدید حملات ایالات متحده به یمن را صادر کرد و دولت او گفت تا زمانی که حوثی‌های مورد حمایت ایران به حملات خود به کشتی‌ها در دریای سرخ پایان ندهند، عملیات علیه آن‌ها ادامه خواهد یافت.

بریتانیا و آمریکا پیش از این نیز عملیات و حملات مشترکی را در یمن انجام داده بودند.

بیشتر در این باره: سنتکام از حمله به ۸۰۰ هدف مربوط به حوثی‌ها در هفته‌های اخیر خبر داد

تلویزیون تحت کنترل حوثی‌ها روز دوشنبه اعلام کرد که یک حمله هوایی آمریکا به مرکز نگهداری مهاجران آفریقایی در یمن، ۶۸ کشته برجای گذاشته است.

یک مقام وزارت دفاع ایالات متحده که خواست نامش فاش نشود، روز دوشنبه گفت ارتش از ادعای تلفات غیرنظامیان آگاه بوده و در حال بررسی این موضوع است.

به گفته وزارت بهداشت حوثی‌ها، حملات اخیر ایالات متحده ده‌ها کشته برجای گذاشته است، از جمله ۷۴ نفر که به دنبال حمله به یک پایانهٔ نفتی کشته شدند. این مرگبارترین حمله به یمن از زمان تشدید عملیات نظامی آمریکا در ماه مارس است.

مدافعان حقوق بشر در مورد کشتار غیرنظامیان ابراز نگرانی کرده‌اند.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) روز هشتم اردیبهشت اعلام کرد از ۲۵ اسفند پارسال که عملیات علیه حوثی‌ها را آغاز کرد، تا کنون بیش از ۸۰۰ هدف مربوط به آن‌ها را هدف حمله قرار داده است.

در این حملات صدها شبه‌نظامی حوثی و شمار متعددی از رهبران آن‌ها کشته شدند و همچنین تعدادی از مراکز فرماندهی، تاسیسات و انبارهای تسلیحاتی آن‌ها نابود شدند.

به گفته سنتکام، «بدون تردید، ایران به حمایت از حوثی‌ها ادامه می‌دهد و حوثی‌ها تنها با حمایت رژیم ایران قادر به حملات خود هستند».

حوثی‌ها در دهه گذشته کنترل بخش‌های زیادی از یمن را به دست گرفته‌اند.

این گروه از نوامبر ۲۰۲۳، با ادعای حمایت از فلسطینی‌های ساکن نوار غزه، حملاتی را به کشتی‌ها در دریای سرخ انجام داده‌اند.