عضو شورای فرهنگ عمومی کشور: در مسئله عفت عمومی نمی‌توانیم کوتاه بیاییم

یک عضو شورای فرهنگ عمومی اعلام کرد «مسئله عفت عمومی موضوعی است که از آن نمی‌توانیم کوتاه بیاییم». فرمانده کل نیروی انتظامی هم بر حمایت پلیس کشور از آمران به معروف تأکید کرد.

مهدی بیاتی، دبیر کارگروه «زیست عفیفانه» شورای فرهنگ عمومی کشور، روز دوشنبه ۱۵ اسفند از موضوع حجاب اجباری با عنوان «عفت عمومی» یاد کرد و درباره دلایل کوتاه‌نیامدن حکومت در این باره گفت: «استدلال ما مبتنی بر وجه تمدنی و خاستگاه فرهنگ ایرانی ما است. اسلام وجه دوم ما است و در سوره نور و احزاب خداوند حجاب را واجب کرده و استدلال سوم نیز وجه سیاسی و اجتماعی و رعایت محرم و نامحرم مورد تأکید است.»

«زیست عفیفانه» اصطلاحی است که در چند ماه گذشته و در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» بارها در اظهارنظرهای مقام‌های دولتی تکرار شده است. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد نیز ۱۲ بهمن از گسترش «قرارگاه زیست عفیفانه» در دولت سیزدهم برای تبلیغ حجاب خبر داده بود.

روز دوشنبه احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروی انتظامی نیز بر حمایت این نیرو از موضوع «امر به معروف و نهی از منکر» در سال ۱۴۰۲ تأکید و لازمه آن را «نهادینه‌سازی» و ایجاد «یک فرهنگ سازمانی غالب» عنوان کرد.

بیشتر در این باره: حجاب اجباری در ایران؛ یک نماینده خواستار راه‌اندازی وزارت امر به معروف و نهی از منکر شد

آقای رادان در ادامه امر به معروف و نهی از منکر را «مأموریت تمامی فرماندهان» این نهاد نظامی خواند و افزود: «وقتی این فرضیه به یک فرهنگ سازمانی غالب تبدیل شود، می‌توان گفت که به اوج پیروزی و سربلندی در سازمان رسیده‌ایم.»

رئیس پلیس کشور همچنین تأکید کرد که پلیس باید «حامی آمران به معروف و ناهیان از منکر» باشد و افزود: «همهٔ ما با توجه به مأموریت‌هایی که بر عهده داریم، بایستی در موضوع امر به معروف و نهی از منکر هم پای کار باشیم.»

رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی نیز روز دوشنبه ۱۵ اسفند در یک سخنرانی در اصفهان، عدم رعایت حجاب اجباری از سوی شهروندان را «به مثابه دشمنی با نظام و ارزش‌های آن» دانست و از «تلاش همه مسئولان» برای «استفاده از همه امکانات» برای جلوگیری از آزادی پوشش شهروندان خبر داد.

غلامحسین محسنی اژه‌ای گفت: «همه مسئولان در تلاش هستند تا با حمایت قوه قضائیه و مجریه از همه امکانات استفاده کنند» تا با افرادی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند «برخورد کنند» و تأکید کرد که شهروندانی که پوشش مورد قبول نظام نداشته باشند «مجازات‌ خواهند شد.»

با وجود تأکید مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر اتمام مأموریت «گشت ارشاد» و نظارت فیزیکی بر نحوه پوشش زنان در ماه‌های گذشته، مسئولان نهادهای مختلف حکومتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند که با پیشنهاد، تدوین و تصویب طرح‌های جدید، رویه‌های تازه‌ای برای این منظور تعریف و راه‌اندازی کنند.

در همین ارتباط، حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس شورای اسلامی، نیز اواسط ماه بهمن خواستار راه‌اندازی «وزارت امر به معروف و نهی از منکر» شده بود.

این اظهارنظرها در حالی صورت می‌گیرد که پس از بروز اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» که پس از کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد آغاز شد، طیف‌های گسترده‌ای از زنان ایرانی از استفاده از حجاب اجباری در معابر عمومی امتناع می‌کنند.