اژهای: افراد بیحجاب مجازات میشوند
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۵ اسفند طی یک سخنرانی در اصفهان، عدم رعایت حجاب اجباری از سوی شهروندان را «به مثابه دشمنی با نظام و ارزشهای آن» دانست و از «تلاش همه مسئولان» برای «استفاده از همه امکانات» برای جلوگیری از آزادی پوشش شهروندان خبر داد.
غلامحسین محسنی اژهای گفت: «همه مسئولان در تلاش هستند تا با حمایت قوه قضائیه و مجریه از همه امکانات استفاده کنند تا با افرادی که» حجاب اجباری را رعایت نمیکنند «برخورد کنند» و تأکید کرد که شهروندانی که پوشش مورد قبول نظام نداشته باشند «مجازات خواهند شد.»
سه روز پیش از این، امام جمعه تندروی مشهد در نماز جمعه روز ۱۲ اسفند با پذیرش این که در موضوع حجاب اجباری «اقتدار امنیتی نظام دیگر نمیتواند میدانداری کند» از حامیان حکومت خواست که خود وارد عمل شوند.
احمد علمالهدی در سخنرانی خود یک «راهبرد دشمن در براندازی نظام اسلامی» را «ترویج بدحجابی» عنوان کرد و افزود: «فضا را به جایی رساندهاند که هر نهاد حاکمیتی در این حوزه اقدام کند، چنین تلقی میشود که حجاب حکومتی است و بر این اساس، دیگر اقتدار امنیتی نظام نمیتواند در این عرصه میدانداری کند.»
خبرگزاری فارس روز دوشنبه در مطلبی تحت عنوان «اوباشی که ذهن را مسموم میکنند! قوه قضائیه برای مقابله با شایعپراکنان چه برنامهای دارد؟» خواستار دستگیری چهرههای مختلف اصلاحطلبی شد که در مورد مسمومیتهای زنجیرهای اظهار نظر کردهاند.
فارس در مطلب خود از محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی، عباس عبدی، از سیاسیون جبهه اصلاحات، معصومه ابتکار، از معاونان روسای ادوار جمهور ایران، آذر منصوری، دبیرکل اتحاد ملّت، فیضالله عربسرخی، سیاستمدار اصلاحطلب و پدرام سلطانی، نایب رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران، نام برده و آنها را به «اوباش» بودن و «یاغیگری» متهم کرده است.
این خبرگزاری از نظرات افراد یادشده نمونههایی آورده که مسئله مسمومکردن زنجیرهای دانشآموزان را با شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی مرتبط دانستهاند و فارس نسبت به این نظرات ابراز خشم کرده است.
خبرگزاری فارس یک هفته پیش نیز، روز هشتم اسفند، در مطلبی تحت عنوان «مسمومیت دانشآموزان ابزار اصلاحطلبان برای حمله به مذهب» نوشته بود که «مذهبی بودن عاملین اجرای عملیات مسمومیتها یک ادعای دروغین است.» این خبرگزاری برای این اعلان قطعی خود مبنی بر اینکه عاملان مسمومیتها «مذهبی نیستند» شواهد یا منابعی ارائه نکرده است.
فارس در این مطلب از اینکه مسمومیتهای زنجیرهای «عامل جدیدی برای ایجاد نفرت نسبت به جمهوری اسلامی و مذهب فراهم کند» ابراز نگرانی کرده است.
این خبرگزاری وابسته به سپاه سپس در پایان این مطلب هشدار داده است که «با توجه به اینکه فضای فعلی کشور با نوسان شدید قیمت ارز همراه است»، مسمومیتها میتواند «همانند فضای بعد از بستری شدن مهسا امینی ... جرقه بزرگی فراهم کند تا آشوب خیابانی مجدداً آغاز شود.»
امروز دوشنبه، همزمان با بالاگرفتن انتقادها علیه حکومت در مورد حمله با گاز سمی به مدارس و مراکز آموزشی در سراسر کشور، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز خواستار «اشد مجازات» برای گویندگان برخی اظهارات در این زمینه شد.
اژهای برخی معترضان به حملات علیه مدارس را به «اشد مجازات» تهدید کرد
همزمان با بالاگرفتن انتقادها علیه حکومت در مورد حمله با گاز سمی به مدارس و مراکز آموزشی در سراسر کشور، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواستار «اشد مجازات» برای گویندگان برخی اظهارات در این زمینه شد.
محسنی اژهای روز دوشنبه ۱۵ اسفند خطاب به مقامهای قضایی جمهوری اسلامی گفت که در هر استانی باید شعبهای به این موضوع اختصاص یابد و افرادی که «دروغ، شایعه و التهابآفرینی میکنند»، احضار شوند.
رئیس قوه قضاییه به محتوای اظهاراتی که او آنها را «دروغ، شایعه و التهابآفرینی» خواند، اشاره نکرد، اما در روزهای اخیر بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی و حتی دینی، حکومت را بهدلیل اهمال در پیگیری موضوع حمله به مدارس یا نقشداشتن احتمالی در آن سرزنش کردهاند.
محسنی اژهای گفت: «از دو حالت خارج نیست؛ این افراد یا همراه با دشمن هستند و با سوءنیت دست به این اقدامات میزنند و یا غفلت کرده و سوءنیت ندارند، اما باز هم به جهت اهمیت مطلب نمیشود از غفلت آنها گذشت و حتماً برخورد خواهد شد.»
متهم شدن «دشمنان» جمهوری اسلامی در این حملات در حالی است که هنوز مقامهای قضایی، امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی هیچگونه سرنخ یا گزارش رسمی و مستندی دربارهٔ این حملات منتشر نکردهاند.
این در حالی است که بهگفتهٔ برخی فعالان، احتمال اینکه گروههایی وابسته به حکومت در این حملات نقش داشته باشند نیز منتفی نیست.
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در چند شهر ایران
بازنشستگان مخابرات روز دوشنبه، ۱۵ اسفند در چند استان ایران ازجمله آذربایجان غربی، تهران، کرمانشاه، اصفهان، خوزستان و خراسان رضوی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در این تجمعها بازنشستگان با در دست داشتن بنرها و پلاکاردهایی حاوی مطالبات خود حضور داشتند و در برخی شهرها از جمله ارومیه شعار سردادند.
رسیدگی به مشکلات معیشتی، پرداخت معوقات رفاهی و اجرا شدن آییننامه استخدامی و پرسنلی ازجمله خواستهای بازنشستگان مخابرات است که تاکنون به آنها توجه نشده است.
محسنی اژهای، بدون ارائه آمار بازداشتشدگان اعتراضات، از عفو «۸۰ هزار نفر» خبر داد
محسنی اژهای در گفتوگو با یکی از وبسایتهای وابسته به دفتر رهبر جمهوری اسلامی که یکشنبه ۱۴ اسفند منتشر شد، گفت: «تعداد کسانی که مشمول عفو شدند، اعم از دستگیرشدگان اغتشاشات و غیراغتشاشات، اعم از آنهایی که حکمشان تقلیل پیدا کرده و تخفیف گرفتند، از مرز ۸۰ هزار نفر گذشته است.»
مقامهای جمهوری اسلامی اعتراضات مردمی را همواره «اغتشاشات» میخوانند و معترضان را با اتهام «اغتشاش» بازداشت میکنند و پیشتر وبسایت رویداد ۲۴ در یک گزارش آماری شمار معترضان بازداشتشده را حدود ۳۰ هزار نفر تخمین زده بود.
وکلای دادگستری، فعالان حقوق بشر و زندانیان سیاسی سابق اعلام کردهاند که این «عفو تبلیغاتی» و «ریاکارانه» است و با هدف «تحمیل روایت دروغین نظام» و «تعویض وقیحانه جایگاه شاکی و متهم» صورت میگیرد.
رئیس قوه قضاییه در عین حال تأکید کرد که «بستهشدن پروندهٔ عفوشدگان» بهمعنای این نیست که در اتهامات و بازداشت احتمالی بعدی آنان بیتأثیر باشد: «این فرد بالأخره آمده یک گناهی را مرتکب شده و یک تعهدی داده است. اگر فردا تعهدش را نقض کرد و دوباره دست به یک گناهی زد، اینطور نیست که این بیتأثیر باشد.»